Tvättråd, någon?

Jag har en fundering. Vittvättmedel, är det vittvättmedel därför att det är klorin i det? Eller är det bara...något mildare? För här finns inte vittvättmedel utan klroin att blanda med det vanliga tvättmedlet och jag vet inte om jag vågar använda det. Jag tänker mig att mamma/pappa, Astri eller Emelie kanske vet?

Kommentarer
Postat av: Tanten

Det funkar med vanligt tvättmedel även till det som är vitt eller ljust. Kör lite blekmedel (klorin eller miljösnällare) om tvätten blir missfärgad eller gråblaskig. Det ser du när det behövs.



Berättade jag om min italienska kusin som kom till Sverige för ett halvt års studier och undrade vad det var för kul örter i tvättmedlet här. Kulörttvättmedel.

2008-12-22 @ 14:49:31
URL: http://plasttanten.blogg.
Postat av: Emelie

Jadu, det var en fråga jag tyvärr inte vet svaret på. Är skitkass på sådant.



Förut körde jag kulörmedel till det vita med, tar kanske inte bort fläckarna helt men ja ;)



Ha en trevlig jul.

Kramar Emelie

2008-12-23 @ 00:32:05
URL: http://familjenbrocka.blogg.se/
Postat av: Mammi

Akta dig för klorin - det kan göra tvätten gul om det inte står uttryckligt att det tål sånt! Men det brukar ju funka med vanligt tvättmedel om man är miljövänlig och tål att vita frottéhanddukar blir aningen grå..! Det bästa är ju att bara köra vitt i den tvätten och med tvättmedel som är vanligt. Längtar så efter dig. Skulle gärna ha tvättat åt dig!! God Jul o puss o kram från MamBo Hälsa alla Felice Navidad!

2008-12-24 @ 11:22:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0