No van a tener un hijito?

Regnsöndag. Härligt. Då behöver man inte ha dåligt samvete om sitter inne och ugglar framför datorn och framför tv:n hela dagen. Vi stannar här på 21:a gatan, istället för att åka ut till Villa Elisa. Det är ingen större vits att vara där när det är lerigt och blött gräs. Vi har Lost och någon av Martíns filmer att se. 

Igår frågade Hugo mig om barn. Jag erkände att jag egentligen nog inte ville ha 4-5 ungar utan att 2 nog räcker, och att jag faktiskt inte vill ha några än! Eller att jag snarare, efter års kommunikation med mig själv börjat acceptera att det finns saker jag både vill och bör göra innan dess! Och att det snarare är kroppen än jag som vill ha egentligen; för det är mest tanken på att vara gravid som gör mig galen, inte tanken på att ha barn. Det tycker jag ju faktiskt känns både ganska arbetsamt och livsomvälvande. Men ser jag en gravid kvinna blir jag alltid lite avundsjuk. Så jag berättade allt det här och han tyckte att dagens ungdom var resonabel men att vore roligt att fortsätta säga till Dani att jag vill ha 5 barn nu, nu, nu i alla fall.

(Och så berättade jag ju förstås att Milton häromdagen när jag badade honom, frågade om jag inte skulle ha en liten bäbis snart. Bara sådär upp och ner! "Y...no vas a tener un hijito?!" Jävla sötunge.  "Eh, varför, skulle du vilja det eller?" "Ja, jag vill att ni ska fyra: en till mig, en till Cata, en till Fran och en till Luchi" "Ej, jaha, men det kanske räcker med än till dig och en till Cata?" "Ok, en pojke till mig och en flicka till Cata".
Och Cata har sagt att hon minsann har urvuxna kläder till min bäbis.)


Por fin - una niñera internacional!

Jag tror att vi har hittat en au pair! Vi tänkte direkt, jag och Dani, när vi såg hennes mail, att hon var det nog. Hon var nämligen den första som svarade hyfsat seriöst; berättade något om sig själv och inte bara "Ok, det låter bra, jag gillar er! Men lönen låter lite låg? Och hur blir det med det här och det där...?" Ok, toppen, men jag kan inte säga om jag gillar dig eller inte, eftersom allt jag vet är det lilla som står på din presentation!
Alejandra från Mexico. Shit vad Dani kommer reta henne över mexikanska dialekten. Han håller redan på att lära Milton mexikanska uttryck.
Jävligt lättande detta, för jag började bli nervös över att inte hitta någon nu när de betalat 65 dollar bara för att se folks mailadresser och allt.
Vi valde mellan Alejandra och en tjej från Makedonien och en svensk tjej, men det blir nog mexikanskan.
Hon skickade ett mail till mig och ett till där hon skrev att hon glömde lägga till att hon kan börja när vi vill, och i det mailet skrev hon redan Besos - latinos är bäst. Jag vågade - naturligtvis - inte skicka några pussar till någon i 2:a mailet och ingen annan au pair to be heller.


Alto Palermo samt veckan som gått

Idag när vi stängt ska vi äntligen komma iväg en sväng till Buenos Aires. Lite märkligt att det inte blivit av en enda gång hittills. Vi försökte få tag på biljetter till Boca, men det är dyrt och framförallt svårt, så jag får vänta lite till med att se La Bombonera! Det blir i alla fall lite shoppnig i Alto Palermo.
Summerar veckan lite: I lördags-söndags var vi hemma hos Danis faster i El Pato (på landet, på väg mot Buenos Aires från La Plata); vi åkte till supermercadon Jumbo i Quilmes och köpte lite internationella gottigheter: heineken och belgisk öl, tacoskal, jalapeños (jaa! det hade jag aldrig sett här förut, folk är helt allergiska mot mat med minst lilla peppar på!) och i alla fall hyfsat mörk choklad (60%) med apelsinsmak. Och några olika teer samt organisk yerba förresten! Organisk yerba säljs nog mest till export!
Hos faster Titi fick vi en massa god onyttig mat: hemgjord pizza, crepes med spenat & ricotta och lemon pie. På söndagen var vi hos Danis farmor och gammelfarfar som hade fyllt 90 år på tisdagen. De är uppe i 5 levande generationer i familjen Guas, med Danis gammelfarfar, farfar, pappa, Dani och hans 4-årige lillebror! (Valentín är ju inte Danis son, men han är ju tillräckligt liten för att kunna vara det.)
I söndagskväll var en kompis till Dani som är ingenjör och har jobbat i Chicago i 4 månader över på middag - som vanligt fick man snarare alla fördomar bekräftade än motsagda.
I onsdag var Pablo och Vastian med flickvän över och Pablo fixade asado.
Och i torsdags kom Bibi och Hugo hem från kusten, med alfajores artesanales, marmelader och någon sorts citronlikör eller något. Det var rätt skönt att få sova i Villa Elisa/lägenheten igen. Vi sov hos dem från söndagen då de åkte, tills de kom tillbaka för Bibi ville inte att Martin skulle vara själv, mest för att det kändes för troligt att han skulle glömma aktivera alarmet och sånt. Han verkade dock tro att det handlade om att han inte kunde fixa mat själv! =) Det blev en del konflikter, om man säger så.
Åh, och i onsdags var Mirta (Danis mormor) & Marta i Villa Elisa och städade, fan vad skönt det var att komma dit utan en massa döda insekter på golvet (det är alltid fullt av särskilt gråsuggor - p.g.a. torkan är det fler än vanligt för de söker sig till fukten i huset och kring poolen, i normala fall håller de sig ju under marken) och spindlar i takhörnen! Eftersom vi bara är där 3-4 kvällar i veckan - från kl 22 på kvällen, så hinner vi inte städa så ofta. Ibland är vi knappt där på helgerna heller. Jag är ju egentligen motvillig till idén om städhjälp, men det var skönt. Dessutom jobbar de ju redan med det, de åker tillsammans och har nog ganska kul. Särskilt Mirta. Hon dekorerar med det som finns, ställer fram två kaffekoppar fint, med sked i koppörat, på bordet och sånt.
Annars försöker jag för fullt att hitta en au pair åt Bibi & Hugo. Hade samlat ihop en massa favoriter på en hemsida, men nu när vi betalat 65 dollar för att kunna se mailadresserna, så svarar ingen! Illa. (Eller två har svarat hittills, men inte min absoluta favorit Jill, som jag hade hoppats på.) Men hoppas några fler svarar överhuvudtaget så att vi har några alternativ.

Åh, så många bra filmer på bio nu

Vi var och såg Changeling i lördags; jag grät så högt vid ett tillfälle att Dani satt och skämdes och hyschade i biosalongen, stackarn. Nu ska vi se VickyChristinaBarcelona. Jag vann över Dani, han vilel se den om Benjamin Button. Min går kl 21 och hans först 22, plus att den är typ 2 och 40 lång.

RSS 2.0