Så kan man också fira jul...

Julafton (Noche Buena) har jag firat hemma hos Danis morbror Dani (han heter också så) med deras båda familjer, samt morbror Danis föräldrar, hans frus föräldrar och hans frus syster med familj. Hängde ni med? Det var väl inte så svårt. Vi åt asado och sedan turron, pan dulce, chokladdoppade jordnötter, fruktsallad och citronglass med champange. Kl 12 kom tomten och så skålades det i champange och önskades God Jul och pussades kinder, som om det vore nyår. Och så gjorde jag ett magplask över en stor järngrej som morbror Dani hade ute på gården. Den var så stor att den räckte till hela mig, så jag har skrapsår och blåmärken på foten, på knät, på armen, strax över bröstet, på hakan och på överläppen. Hakan är särskilt blå och sned.
På juldagen var vi hos Bibi & Hugo med Bibis föräldrar, Bibis kusin Rolo med familj och Bibis kusin Graciela med man och den dotter som är kvar i landet. Vi vaknade vid 11 och drack mate i sovrummet alla fyra och sedan fortsatte dagen så i skönt mojsande och såsande. Vi åt plockmat och sedan färsk ravioli på det, för det hade mormor Mirta beställt även fast Bibi hade ordnat annat mat, för en juldag utan ravioli var utanför hennes föreställningsförmåga. Och så spelade vi grod-spelet och badade i poolen och åt mera glass och drack mera champange. På kvällen kom svenskan över och hälsade en snabbis, gulligt. Ja just, Mario kom och hälsade på i affären den 24:e också. 
Jag var jättetrött på kvällen, men tack och lov behövde jag inte kliva upp förrän nio idag. Vi åt frukost på ett café och öppnade affären. Är så glad att det är fredag. Imorgon halvdag och sedan ledigt och Villa Elisa. Och likadant veckan därpå. Och veckan därpå åker vi till Colonia (Urugay) lördag-söndag, på spahotell, för vi fick en natt där av tomten(!!!).

Tvättråd, någon?

Jag har en fundering. Vittvättmedel, är det vittvättmedel därför att det är klorin i det? Eller är det bara...något mildare? För här finns inte vittvättmedel utan klroin att blanda med det vanliga tvättmedlet och jag vet inte om jag vågar använda det. Jag tänker mig att mamma/pappa, Astri eller Emelie kanske vet?

Mi novio imago

Var ju hos Ricardo (Danis kompis Gustavos pappa; tandläkaren) i onsdags. Fick ett hål lagat och 4(!) nya tider, för att laga de 6(!!!) resterande hålen. Mina visdomständer har inte vuxit än, så jag har alltså hål i alla hörntänder utom en. Eller, utom två, nu då. Jag var jätterädd att det skulle göra ont, men det gjorde inte ett dugg ont. Och så var jag rädd att jag skulle behöva göra rotfyllning, och det behövde jag inte! Han sa också att han skulle röntga underraden och kolla om det är visdomständerna som trycker på och pressar ihop framtänderna på underraden. Men han sa att han skulle bli klar med min mun helt och hållet tills vi flyttar tillbaka till Sverige i maj.

Det är segt idag; vi har långöppet nu sista lördagen innan jul, men det kommer ingen. Och det är soligt ute... Och vi har problem med faktureringsprogrammet; kanske kommer vi behöva lägga in alla produkter igen, i ett annat program... Det är problemet med MAC, det är svårt att hitta program som funkar på MAC. Dani sitter och klurar med det där, och jag har lite dåligt samvete för att jag sitter här och boluderar (ett ord jag uppfann nu, som betyder ungefär tramsar), men jag kan inte hjälpa honom med det. Det enda jag skulle kunna göra är att städa, men det är så tråkigt att städa när det inte är smutsigt. (Jag städade hela dagen igår.) Det här får mig att tänka på sega dagar på McDonalds när vi sa att det var dags att ta en sväng topless i gallerian, för så gäst-desperata var vi... Eller alltså, vi gjorde det ju faktiskt aldrig, men ja, det förstod ni säkert. Nu har han förresten lyckats med något här. Det ser ut som jag slipper göra om allt, och det ser ut som att det här programmet funkar mycket smidigare helt plötsligt. Tur att man har en trollkarl till pojkvän. 
Näe, nu har jag faktiskt lite att fixa till i faktureringsprogrammet, så nu ska jag göra lite nytta!




Catalinas förskoleavslutning 2/12


Martins studentdiplom 6/12


Dani på traktorn i Villa Elisa


Insidan på Chemusic

      

Bilder från födelsedagsfest 11/10



TRedje bilden är på Catas & Miltons gamla barnflicka och hennes söta bäbis (och Cata).

La revolución de la música llegó a La Plata...

Imorgon lägger jag upp några bilder på insidan.


Man lär sig något nytt varje dag

Haha, nu har jag lärt mig hur man knäpper kort med MACen. Kul. Jag ser hemskt trött ut. Jag ör nog det egentligen också, men jag känner mig inte så trött, tack och lov. Hemskt hungrig är jag dock, men det är roligare att sitta här och leka än att gå ut och köpa mat. 
Jag färgade håret rött för typ 6 veckor sen; all färg är nästan borta, förutom i luggen! Rödblont hår med röd lugg, ja, det går väl det med.
I bakgrunden min lilla gran jag skrev om. 
Men nu ska jag hem och klippa gräs och sola!

Tack

detregnarkonfetti.blogg.se för boktipset. (Jag försökte länka, men det tog sån tid. Jag ska nog lära mig så småninom ska ni se.) Förmodligen den bästa bok jag hittills läst. Jag har inte läst så många böcker som jag verkligen älskat, annars skulle jag nog inte våga säga så, men ändå. Den här älskar jag i alla fall. Både för språket och för berättelsen.


Julpyntat, ähum

Jag har satt upp en lite julgran här på innegården i affären. Man gör det redan 8 december här, för det är jungfru Marias dag, fråga mig inte varför, men så är det i alla fall. Fot till granen saknades så det fick bli en avskuren 1,5 liters cola-flaska med småsten i och uppmurat runt om. Jag satte upp den i tisdags, den klarade sig i två dagar, men idag har det blåst lite och den har ramlat två ggr. Hittar jag en fot att köpa någonstans vore det trevligt. Granen har bara utsmyckningar på framsidan, för annars hade det sett hemskt fattigt ut och ingen ska ju se på den nakna baksidan ändå, och en liten stjärna i toppen som envisas med att hamna på sniskan hela tiden. För övrigt kändes det lustigt att klä julgran i 30-35 graders värme.
Maten här är inte så "julig" (varken julskinka eller kalkon); man brukar äta asado på juldagen och kall buffé på julaftonskvällen. Däremot är det mycket choklad och nötter och sånt juligt, fast det är varmt. Turrón och pan dulce. 
Det brukar börja firas vid 22-tiden på julafton (typ då kalaset är över i Sverige); tomten kommer vid midnatt. Men Cata & Milton fattar ju att han kommer tidigare till Sverige eftersom han bor på Nordpolen. Därefter fortsätter man med musik och dans hela familjen tillsammans, de äldsta och de yngsta kanske somnar och drar sig tillbaka; julen jag firade här åkte vi från festen vid 4-tiden. Vi får väl se om det blir längre i år...


Torsdag 121208 kl 20

Åh, Dani (eller någon) har råkat stänga programmet jag använder för stock-registrering. Jag vet inte inte var det finns  och kan därför inte jobba. Vi har haft en väldigt provisorisk Excel-lista över produkterna vi har på lager och det utvecklar sig till ett alltmer oöversiktligt kaos (allt efter som vi säljer varor och får in nya från gamla affären), så jag är rätt mån om att få det klart.  Jag ska väl kanske kunna hitta på något ändå. Alldeles strax.

Så fort jag har letat rätt på den lilla kabeln jag behöver ska jag lägga upp lite bilder på affären.

 

 


Danis brorsas studentmiddag 30/11


Jajamensan fattas bara!!

Okej, gumman jag ska prova. Nu provar jag. Hejåhå.
(Svar på syrrans inlägg i hennes blogg joannling.blogg.se - jag har inte lärt mig länka till inlägg på mitt första blogginlägg!)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0