Rapport efter två ganska intensiva veckor...

De här två veckorna av Sverigebesök gick riktigt sjuk fort. Och egentligen är det väl bara bra att vi har så mycket kvar att göra, så att vi kan göra om det snart. Vi hann träffa hela Danis familjs utom faster och farmor, vi hann träffa frisören Jorge, vi hann Buenos Aires - i alla fall en snabbtitt, nästa gång måste det t ex bli en riktig tangoshow (och en tangolektion i La Plata), vi hann åka buss och äta frukost bestående av bara ett dussin "facturas", vi hann med marknaden på Plaza Italia (även om jag mindes den som mycket bättre än den var), vi hann prova de typiska maträtterna: argentinsk snabbmat, picada (plockmat med framförallt ostar och salami), asado (många gånger!), milanesa (schnitzel), empanadas (och till och med lite locro) och så ett besök på en bufférestaurang. Och så glass förstås, även om det blev lite av den varan. Och vin förstås, det blev nog mer än vatten av, till maten i alla fall..! Och så hann vi ju faktiskt med en resa på 280 mil fram och tillbaka. Men Samboronbon hann vi inte med.
Vi var nog ganska duktiga när jag tänker efter med allt vi hann med. Och hade vi klämt in mer på schemat hade vi kanske stupat innan mål. Vi blev lite förvånade och ganska imponerade över hur bra svenskarna klarade omställningen att äta så sent faktiskt! Det var väl för att vi passade på att ändra matklockan när de var jetlagsmosiga. 

Sedan blev vi förvånade över att de så gladlynta gick iväg med Hugo på flygplatsen när de kom också. Jag hade nog trott att pappa skulle se sig lite snopet om efter mig jag, men näe... De sa att det var glada över att se ett bekant ansikte, för kände igen honom gjorde de ju från bilder. Så vi hann gå bakom i en 100 meter innan vi gjorde oss tillkänna. Hugo var nöjd över att få känna sig viktig med en skylt med pappas namn på.
Och så när vi kom fram hem till Bibi & Hugo visade pappa att han är en riktig viking och badade i poolen, mitt i höstkylan! (Kan det ha varit 25 grader kanske?)

Det var skönt och välgörande med en veckas semester också och ett besök i en lugn liten stad tillsammans med lugna och välgörande människor...
Att pappa och hans fru och Danis pappa lyckades förstå varandra så talar om en dos tålamod.

Jaja, nu ska jag gå och umgås lite här.

Kommentarer
Postat av: detregnarkonfetti

kul att du skriver igen, och vad härligt argentina verkar!

2009-05-03 @ 12:10:04
URL: http://detregnarkonfetti.blogg.se/
Postat av: Tanten

Vi hade det verkligen superhäligt vi som var Sverigebesöket. Mycket härligt att se och så mycket trevliga och snälla människor som tog hand om oss förvirrade lantisar med ringa språkkunskaper.

2009-05-09 @ 19:53:39
URL: http://plasttanten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0